Суворі будні адвоката

Суворі будні адвоката

четвер, 20 серпня 2015 р.

До уваги боржників Дельта банку та інших банків, де введена тимчасова адміністрація або які ліквідовуються!

Почастішали звернення громадян (зокрема, боржників Дельта банку) щодо незрозумілих дій працівників банку (або так званих колекторів) відносно кредитних боргів.
Так, як стверджують громадяни, що їм телефонують невідомі, представляються працівниками Дельта банку (або надсилають листи від імені Дельта банку) і вимагають погашення заборгованості, яка в декілька разів вища за існуючу.
Застерігаю всіх, кого це стосується, не оплачувати ніяких коштів (навіть якщо є велика заборгованість), до з’ясування всіх обставин.
В моїй практиці відомі випадки, коли за реквізитами Дельта банку був оплачений борг по кредиту, однак від боржника і надалі повторно вимагають внесення тієї самої суми боргу.
Якщо Ви опинилися в подібній ситуації, то потрібно зробити наступні кроки:
1.      Написати лист до керівництва банку та уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за зразком, що поданий нижче. Примітка: там, де виділено необхідно заповнити свою інформацію. Додати до заяви копії свого паспорта і довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, відправити листи за вказаними адресами. Увага! У зразку заяви зазначено адресу Дельта банку. Тому, якщо у Вас борг перед іншим банком, то потрібно в мережі інтернет знайти адресу свого банку. Заяву відправляти цінними листом із описом.



Начальнику Управління по роботі з простроченою заборгованістю фізичних осіб по споживчим кредитам
вул. Фрунзе, 39, м. Київ, 04080

Уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у АТ «ДЕЛЬТА БАНК» Кадиров Владиславу Володимировичу
бульв. Дружби Народів, 38, м. Київ, 01014
вул. Фрунзе, 39, м. Київ, 04080

Заявник:
Прізвище Ім’я По батькові, дата народження
Адреса
Номер телефону


ЗАЯВА
про отримання реквізитів для внесення платежів на погашення заборгованості по кредитному договору № __________________ від _____________ р. укладених між __________________ та АТ «Дельта Банк»

01.01.2000 р. між мною, Прізвище Ім’я По батькові, дата народження, та АТ «Дельта Банк» укладено кредитний договір № 0000000000.
Я отримала(в) вимогу про досудове врегулювання, згідно якого заборгованість по кредитному договору № 0000000000 станом на 01.01.2005 р. становить 0000000 гривень.
Проте, я не погоджуюся із вказаним розміром заборгованості.
У зв’язку із вказаним, прошу надати пояснення з чого складається моя заборгованість (окремо зазначити тіло кредиту, відсотки, пеню тощо).
Також, прошу Вас письмово повідомити реквізити для подальшого проведення оплати платежів по кредитному договору № 0000000 від 01.01.2000 р.

Додаток:
Копія паспорта та ідентифікаційного номера.

З повагою,                                                                                         підпис                                   Прізвище та ініціали
«___» ___________.2015 р.



2.      Нічого не оплачувати в банк до того часу, доки Ви письмово не отримаєте правильні реквізити для сплати боргу. Пам’ятайте, що на час введення в банку тимчасової адміністрації з Вас не мають права стягувати ніяких штрафів чи пені за прострочення боргу.
3.      Ігнорувати телефонні дзвінки від колекторів. Колектори чи менеджери банку все-одно нічого не вирішать. В них просте завдання – домогтися сплати боргу. А як буде далі їх не цікавить і за це вони не відповідають.

Мої рекомендації: Сплачуйте свої борги мудро. Зберігайте всі квитанції про сплату кредиту. Вимагайте точних реквізитів банку для сплати боргу. Не поспішайте оплачувати кредит, доки не переконаєтеся у правильності розрахунків боргу. Не бійтеся погроз банкірів та колекторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар